Dag 5 Page - Reisverslag uit Page, Verenigde Staten van Eugène, Jolanda, Laura en Djoeke - WaarBenJij.nu Dag 5 Page - Reisverslag uit Page, Verenigde Staten van Eugène, Jolanda, Laura en Djoeke - WaarBenJij.nu

Dag 5 Page

Door: threeladiesandagentleman

Blijf op de hoogte en volg Eugène, Jolanda, Laura en Djoeke

05 Juli 2011 | Verenigde Staten, Page

Vanochtend alweer zo akelig vroeg wakker voor Nederlandse begrippen. Komt natuurlijk heel goed uit, kunnen we deze dag weer goed benutten.

Na het ontbijt rijden we om 7:30 uur weg van onze mooie kampeerplek.

Om bij Page te komen, rijden we via de oostkant de Grand Canyon uit. We stoppen onderweg nog bij Grand View Point, daarna nog een kijkje nemen bij Lipan Point en tenslotte als laatste blik de toren bij Desert View. Dan door naar het plaatsje Cameron. Inmiddels is de zon flink gaan schijnen en is het een adembenemende rit. Eigenlijk zijn we meer onder de indruk van het landschap dan gisteren.

In Cameron stoppen we voor de Cameron Trading Post. Een plek met een grote Indiaanse winkel met snuisterijen. Tja, en met drie dames op stap duurt het best even voor dat we uitgekeken zijn. Alhoewel Eugène zich ook wel vermaakte. Toch nog even wat gekocht als aandenken aan Arizona.

Nu wordt het nog spannend of we op tijd in Page zijn. We hebben daar (thuis al) een jeep tour geboekt naar de Antilope Canyon. Na wat oponthoud onderweg (de eerste wegwerkzaamheden die we hier tegenkomen, is in Nederland toch wel even anders) bereiken we het startpunt precies op tijd. Laura en Djoeke hadden nog geen idee wat hun te wachten stond. Eugène en ik hadden er al wat van gezien op internet.

We werden met nog een aantal anderen met een grote jeep opgehaald en na een rondritje door de stad belandden we midden in een zandvlakte. De gids J.C. genaamd, had er zin in en reed mega hard over de vlakte heen. We werden flink door elkaar geschud. Laura en Djoeke vonden het geweldig, wij ook hoor! Bij de Antilope Canyon (een kloof door de Canyon, gemaakt door het stromende water) werden we enorm verrast door de lichtinvallen. Gelukkig scheen de zon en hadden we echt het wow effect, iets wat er gisteren aan ontbrak. De gids gaf nog een toegift met een zelfgemaakte trommel en zong erbij. Terug in de jeep nog even een wedstrijdje met zijn collega rijder, dat ging echt hard. Djoeke en ik hadden geen gordel en moesten ons goed beethouden. Dit was echt een leuke trip!

De middag is nog niet om en we besluiten een stukje terug te rijden naar een uitkijkpunt welke de Horseshoe Bend heet. Vanochtend startte best fris maar inmiddels is het goed warm. We moeten vanaf de parkeerplaats best een eindje lopen, maar worden weer beloond met een pracht uitzicht van de bocht in de Colorado River.

Na nog even wat boodschappen gedaan te hebben, rijden we door naar de Campground: Wahweap
We zijn er om 17:00 uur en hebben een mooi plekje gekregen. Na een pizza gegeten te hebben, dalen we af naar Lake Powell, om even op te frissen (tis echt koud water) en genieten van de zonsondergang.
We kijken terug op een drukke maar schitterende dag :)

• 06 Juli 2011 - 09:01

(O)pa En(O)ma:

Vacantiegangers,

Ik vind het prachtig dat jullie het zo naar jullie zin hebben. We schrokken nog wel even omdat op de televisie een enorme zandstorm van wel 80 ikm breed over Arizona trok. Hebben jullie daar nog iets van gemerkt?
    Nog veel plezier.
    Opa

• 06 Juli 2011 - 09:47

De Veldkampies:

Hallo hammetjes,
    Wat is het leuk om te lezen wat jullie mee maken. Het moet echt fantastisch zijn daar. Ben benieuwd naar de foto's! Groetjes uit de Kanis!!

• 06 Juli 2011 - 13:18

Bianca:

heee jullie verslagen lijken steeds enthousiaster..
    Beetje bij beetje bekruipt ons het gevoel van Jarloersie....uhhh en ik zeg altijd dat dat een zinloze emotie is...
    Kus

• 07 Juli 2011 - 05:57

Bianca Van Der Wolf:

ha ja, ja ik ben er ingekomen.
    Leuk om de verhalen te lezen zeg. Doet me weer denken aan toen wij er waren.... Heerlijk!
    En dat vroege opstaan? Ach ja, hoe langer je blijft, hoe later het gaat worden hoor, maar geniet nu nog maar van de heerlijke lange dagen!

Groet,
    Bianca

• 07 Juli 2011 - 14:35

Thea En Cor:

Lieve Hammetjes,
    Wij volgen iedere dag jullie reis.vandaag is je moeder bij ons,en samen ook jullie reis bekeken. Ma genoot van alles en de foto's.Ze blijf bij ons eten.Wat genieten jullie,leuk hoor.Veel knuffels van je mama en oma ook van tante Thea en ome Cor.
    Toedeloe