Dag 2 Camper halen en naar de eerste RV plek
Door: threeladiesandagentleman
Blijf op de hoogte en volg Eugène, Jolanda, Laura en Djoeke
02 Juli 2011 | Verenigde Staten, Phoenix
Maar aangezien we de camper (hier RV genoemd) pas na 13.00 uur kunnen halen doen we het rustig aan. Ontbijten zat niet bij de overnachting, maar naast het hotel kunnen we ontbijten. Enkele pannenkoeken en een omelet met ham voor Djoeke rijker en $50,00 armer hebben we de spullen gepakt en gevraagd of de transfer wat eerder kon. Want misschien is het niet zo druk bij het verhuurbedrijf. Om 12.30 kwamen we aan en wat blijkt: we staan 3 namen op het bord waarvan een de onze is. Na de film met uitleg en het papierwerk werd nog uitgelegd hoe een automaat werkt en geadviseerd een paar rondjes te rijden voor we de grote weg op gaan. De beste tip was nog om je linker been niet te gebruiken voor de rem. O ja de dame die ons hielp bleek vloeiend duits te kunnen spreken, want ze was een duitse, dus stonden we ineens duits te praten in Amerika. De camper was klaar, maar liet nog even op zich wachten want er was nog een klein probleempje gevonden met de elektra. Kom ik nog op terug. Het bleek dat we een bijna gloednieuwe camper hebben gekregen met 4300 miles op de teller en dus de tweede bewoners zijn.
Maar goed, wij op weg maar de tank was bijna leeg dus eerst op zoek naar een tankstation. Hier hadden we toch een groot probleem met de creditcard, want we moesten een postcode opgeven maar dat lukt natuurlijk niet. Dan maar contant maar dat lukte ook niet dankzij de niet echt behulpzame pompbediende. Na een half uur maar verder gereden en ja hoor het lampje gaat branden met nog 50 mile aan benzine, dus dat werd spannend. Bij het volgende tankstation hadden we een uiterst behulpzame pompbediende en daar konden we wel met de creditcard betalen. De man kon niet geloven wat er bij de vorige pomp gebeurd was. Wat Jolanda later vertelde was dat ze tijdens het wachten bij de pompbediende (hij had immers onze creditcard) hij begon over overvallen op benzinepompen enzo. Maar hij was voorbereid en bewees dat door Jolanda een grote revolver te laten zien. Geinig toch? Not.
Nu nog boodschappen. Bij het tankstation was ook een supermarkt, maar daar bleek dat ze niet zo veel hadden, dus op naar een andere. Dat was zo’n megading maar na een tijdje zoeken bleek dat daar de complete vers afdeling in de verbouwing was. Dus op naar de derde. Daar lukte het om de overige boodschappen te doen. Ondertussen waren we al bijna vergaan van de hitte, en dat rijden viel ook niet mee onder andere vanwege de harde wind. Maar goed na veel tijdverlies op naar de camping voor die avond. Bleek dat we ook daar weer een probleem hadden, want er bleek dus een 27th ave een 27th ave N en 27th ave S te zijn. Hadden we niet gezien dus wij naar de eerste variant. Midden in een woonwijk dus, want TomTom liegt nooit en brengt je exact wat je ingeeft. Na wat puzzelen ontdekten we de fout en nu kwamen we wel goed uit na 10 mile omgereden te hebben.
Op de campeerplek werden wij na geholpen te zijn door een vriendelijke maar overijverige man die moest zorgen voor onze plek en papieren. Vanwege zijn hulp bij het achteruitrijden hoefde ik zelf niet veel te doen behalve gas geven. Die man hing dus door het raam naar binnen om te sturen. Eindelijk handsfree dacht ik nog. Maar goed toen we eindelijk stonden even snel de electra aansluiten om de airco aan te zetten en ja hoor, ik zou er nog op terug komen: airco werk niet en ook de magnetron niet. Aangezien we inmiddels al half dood waren van de hitte (bij wijze van spreken hoor) waren we not amused. Na contact te hebben gehad met de helpdesk van de camperverhuurder dachten we dat het wel eens aan de hookup kon liggen van de campeerplek. Na overleg hebben we een andere plek gekregen en je raad het al, weer die man door mijn raam naar binnen. Maar nu werkte alles wel. Gelukkig maar, want we dacht dat het aan het eerdere probleem lag van die ochtend. Nu maar hopen dat het goed blijft gaan.
Na alle tegenslagen moesten we nog eten en ook nog de koffers uitpakken. Je snapt wel dat we inmiddels helemaal op waren. Dus vroeg naar bed.
Morgen gaan we naar Sedona, en dan moet de vakantie echt gaan beginnen.